Niedociśnienie

cisnienie-krwi_wiem_o_zdrowiu

Forum -> czy niskie ciśnienie zagraża życiu?

Tytuł:czy niskie ciśnienie zagraża życiu?
Autor:Anastazja
5.9.2011, 11:43
Mam bardzo niskie ciśnienie ostatnio 80/50, po kawie 90/555. Chciałam wiedzieć czy niskie ciśnienie może zagrażać mojemu zdrowiu? Słyszałam, że lepiej mieć za wysokie niż za niskie ciśnienie?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

cisnienie-krwi_ciekawostki

Ciekawostki

Medycyna naturalna
Szczególnie wiele emocji wzbudza hipnoterapia. Tutaj w trakcie terapii stosuje się hipnozę. Ma ona na celu pomoc w odkryciu lęków i obaw pacjenta.

Czy wiesz, że...

Ciśnienie skurczowe
Niekiedy za prawidłowe uznaje się również ciśnienie skurczowe powyżej 130 (do139) mmHg, przy jednoczesnym podwyższonym ciśnieniu rozkurczowym (między 85 a 89 mmHg), mówi się wówczas o ciśnieniu wysokim prawidłowym.

Polecamy

Żylaki
Powstanie żylaków niekoniecznie musi się wiązać z innymi dolegliwościami, za wyjątkiem tego, że nogi wyglądają nieestetycznie. Niezależnie od tego, czy sprawiają ból, czy nie, ich obecność jest widoczna gołym okiem.

http://cisnienieskurczowe.info.pl
Pyralgina (Metamizolum natricum) to najczęściej polecany przez farmaceutów lek przeciwbólowy. Jest ona niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo. Pyralgina zawiera ona 500 mg metamizolu.